Cez víkend som sa konečne dostal k tuningu CZ 75 SP01. Mal som možnosť držať v ruke aj Shadow2 a porovnať to s SP01. Až som začal ľutovať, že som nekúpil Shodow2. Spúšť na Shadow2 chodí omnoho lepšie je jemnejšia, obťahovanie zbrane bolo tiež kultivovanejšie. Na nete som našiel dosť návodov čo všetko treba urobiť aby spúšť na SP01 bola jemnejšia. Bolo mi jasne aj bez návodu, že musím zaleštiť všetky trecie plochy. Pri leštení a poskladaní zbrane som zistil, že musím zaleštiť aj veci, ktoré v návode neboli (pri spúšťovom mechanizme). Leštil som aj rám zbrane a záver zbrane. Po dokončení som všetko poskladal a vyskúšal. Bolo to výraznejšie lepšie. Aby som to ešte vylepšil, tak som všetky trecie plochy jemne naolejoval silikónovým olejom. Po niekoľkých obtiahnutiach zbrane nastali problémy zrazu mi to chodilo všetko ťažko. Na sucho bez problémov a po naolejovaní sa to zhoršilo. Nechcel som veriť tomu, že to spôsobil olej. Potom som si spomenul, že podobný problém som mal aj zo záverom na malorážke, tiež som to naolejoval silikónom a po chvíli som nevedel dvihnúť záver. Tak všetko čo som naolejoval som očistil, odmastil poskladal a problém zmizol. Došiel som k záveru, že silikónový olej nie je vhodný na zbrane. Nakoniec som všetky časti naolejoval týmto prípravkom(Pro - Tec Power Lube Nanotec)
https://1olej.sk/produkt/maziva/pro-tec ... ec-500-ml/ a bol som v nemom úžase čo to urobilo. Moje leštenie to ešte výraznejšie zlepšilo, spúšť chodí ešte lepšie ako na Shadow2 a pri obťahovaní zbrane nemusím byť razantný stačí zbraň jemne obtiahnuť a náboj sa stále bez problémov zasunie do komory. Pri obťahovaní zbrane mi záver robil "čiary" na hlavni. Na hlaveň som tiež naniesol spomenutý prípravok a zistil som, že po streľbe 100ks nábojov som žiadne "čiary" nemal. To čo deklarujú o tom prípravku tak je to pravda. Pokiaľ chcete ošetriť zbraň a zlepšiť funkčnosť zbrane, tak tento výrobok vrelo odporúčam, alebo akýkoľvek iný na báze nanotechnológie. Ešte SP01 dostane tento darček
https://www.afg.sk/vratne-pruziny/syste ... w-tactica/ a SP01 (už babička) bude rovnocenným partnerom Shadow2.